Nieuwsbrief 2014 n°1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Beste mensen,

Met de eerste warme zonnestralen, beginnen de lentekriebels opnieuw naar boven te komen. De kriebels voor ons project bleven de voorbije maanden echter aanwezig en in zowel België als Senegal werd er veel vooruitgang geboekt. 

 

België: 

Voor we de ontwikkelingen in Senegal bespreken, kijken we graag terug op de diverse initiatieven die verschillende mensen voor ons georganiseerd hebben in eigen land om geld in het laatje te brengen en Keur Tippi onder de aandacht te brengen. 

 

1. Kubb for life

In het kader van Music for Life van Studio Brussel organiseerde KSA Bebo op 8 december 2013 een kubbtornooi ten voordele van onze vzw. Bedankt voor jullie steun! 

 

2. Chalet aan de ijspiste

Op kerstdag stonden Petra Van Renterghem en Geert Struyve met hun kinderen in één van de chalets aan de ijspiste in Park Baron Casier te Waregem. Daar zorgden ze voor een hapje en een drankje en verkochten ze zelfgemaakte juwelen ten voordele van Keur Tippi. Bedankt voor jullie inzet en de prachtige opbrengst! 

 

3. Glühwein voor het goede doel

Ook het Davidsfonds van Nieuwenhove droeg zijn steentje bij. Zo schonken ze ons de opbrengst van hun jaarlijkse glühweinhappening op 29 december. Bedankt Davidsfonds en Ninovieten! 

 

 

  

4. Senegalweek in verschillende basisscholen

Vrije basisschool St. - Vincentius Lendelede

De leerlingen van het lager kregen ook dit jaar de kans om zich een hele dag in te leven in de Senegalese cultuur. Voor de middag werden ze uitgedaagd om verschillende activiteiten te doen en de hele dag door zamelden ze geld in door het verkopen van zelfgemaakt gebak en koffie. Ook dit jaar was hun enthousiasme en inzet zeer groot. Ze wisten ons te verrassen met een mooi bedrag van €850! Dankjewel! 

 

Vrije basisschool Mozaïek Roeselare

Beide afdelingen van deze school kozen dit jaar om ons project te steunen. Ze bereidden zich voor aan de hand van een inleefweek, waarin ze Jules (de klaspop) konden volgen die op reis was in Senegal. De lagere afdeling maakte een grote sponsorwandeling van 6 km. De kleuters verkochten bloemetjes. Samen sloegen ze de handen in elkaar en organiseerden een sober maal. Dit alles bracht maar liefst €1230 op! Chapeau voor jullie inzet en de steun! 

Vrije basisschool - Vikingschool Roeselare

De Vikingschool zag het groots en ze lieten het thema Senegal voor een periode van 4 weken aan bod komen. Een week rond kledij, een weekje rond sport en spel, daarna eentje rond muziek, om tenslotte af te sluiten met een week rond voeding. Er waren een heleboel activiteiten zoals het aanvragen van Senegalese nummers tijdens vrije momenten, een sober maal, Senegalees drankjesmoment, Ludo in het groot op de speelplaats, theeceremonies tijdens de lessen, een wedstrijd rond kledij,... Alles bij elkaar gerekend, zamelden de leerlingen €639, 08 in! Ook voor hen een groot applaus! 

5. Getuigenis kerken Groot-Anzegem

In het kader van Broederlijk Delen werden er door Keur Tippi een 7-tal getuigenissen gegeven in de verschillende kerken van Groot-Anzegem. 

6. Graag Gedaan actie Markant Vichte

Ook de mensen van Markant Vichte hebben alle registers opengetrokken voor het inzamelen van geld. In het kader van de Graag Gedaan actie maakten ze een uniek receptenboek vol nostalgische keukentoppers en geheime receptjes. Bedankt! 

 

Senegal

 

 

Wat is er ondertussen in Senegal gebeurd?

De ruwbouw is klaar! In februari en maart werd flink verder gewerkt aan de bouw van ons vormingsinstituut onder leiding van Filiep, de man van Dorine. Zo werd onder andere 22 vierkante meter beton met de hand gemalen. Hieronder tonen we jullie toch met enige trots enkele foto’s van de vorderingen. 

 

Vooruitblik

Tenslotte blikken we nog even vooruit naar het verdere verloop van 2014.

 1. Nog dit jaar willen we de ramen en deuren plaatsen en het gebouw voorzien van elektriciteit en water.

 2. Een datum om alvast te noteren in uw agenda: op zaterdag 18 oktober gaat opnieuw de vierde editie van ons Senegalees feest, Damay Dem Keur Tippi 4 door. De opbrengst hiervan gaat integraal naar de afwerking van onze school. Mis dit vrolijke en gezellige gebeuren met veel couleur locale niet!

 3. Verder kunt u ons ook nog altijd steunen met een gift, die vanaf 40 euro tevens ook aftrekbaar is in uw belastingen.

  Hoe gaat dit in zijn werk ?

  Wanneer u een gift van minder dan 40,00 euro wil doen, kan u het bedrag overschrijven op het rekeningnummer van VZW Keur Tippi Senegal: BE64 6528 1667 8852.

  Wanneer u een gift van min. 40,00 euro wil doen, doet u een overschrijving op bankrekening BE21 0000 7186 7603 op naam van VZW Kontinenten te Kortrijk met vermelding : Keur Tippi Senegal (BIC BPOTBEB1).

  Belangrijk : Wie belastingsvoordeel wil, moet overschrijven via zijn eigen rekening en zeker de mededeling niet vergeten (Keur Tippi Senegal). Het jaar volgend op uw overschrijving krijgt u een fiscaal attest om bij uw aangifte te voegen.

  Uw gift word integraal voor het project gebruikt. Alvast bedankt.

Dit was het voor deze nieuwsbrief. Vergeet niet af en toe een kijkje te nemen op onze website.

Bedankt alvast voor jullie inzet en interesse!

Groeten,
Het team van Keur Tippi 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsors

Dank aan

Keur Tippi Steun

vzw Kontinenten

Ons project wordt eveneens ondersteund door vzw Kontinenten uit Kortrijk, waarmee wij een samenwerkingsovereenkomst hebben afgesloten en die eveneens verantwoordelijk is voor het uitschrijven van fiscale attesten voor ons project.

Meer info vind je hier

Deel dit bericht