Nieuwsbrief 2012 n°2

 

 

 

 

 

 Beste mensen,


De winters staat weer voor de deur. Wat gaat de tijd toch snel. Intussen proberen we zoveel mogelijk te bereiken in ons project.


In België:

Vooreerst zijn we zeer vereerd me onze erkenning door vzw Kontinenten uit Kortrijk. Vanaf heden zullen zij fiscale attesten voor ons project uitschrijven.

Hoe gaat dit in zijn werk?
Wanneer u een gift van min. 40,00 euro wil schenken, doet u een overschrijving op bankrekening BE21 0000 7186 7603 op naam van vzw Kontinenten te Kortrijk met vermelding: Keur Tippi Senegal. (BIC BPOTBEB1)


Belangrijk:

Wie belastingsvoordeel wil, moet overschrijven via zijn eigen rekening en zeker de mededeling niet vergeten (Keur Tippi Senegal)
Het jaar volgend op uw overschrijving krijgt u een fiscaal attest om bij uw aangifte te voegen.

Uw gift wordt integraal voor het project gebruikt. Alvast bedankt.

 

 

Het hoogtepunt van ons jaar was de tweede editie van ons Senegalees feest ‘Damay Dem Keur Tippi 2’. Dit ging door op zaterdag 29 september 2012.
Ook deze editie was fantastisch met veel amusement, dans en muziek.
Middelen verzamelen voor de fundamenten voor onze school was het hoofddoel van dit feest. We sloten af met een mooie opbrengst, daarom willen we iedereen die er aan bijdroeg hartelijk bedanken. Naast de muzikale- en dansoptredens vond er ook een veiling plaats. Het shirt van Mbaye Leye en een voetbal van de club ging onder de hamer aan de hoogst bieder. De gelukkigen waren: Raul Struyve voor de trui en Willy De Bleecker voor de bal.

Hieronder enkele sfeerbeelden. De rest van de foto’s kan je bewonderen via de rubriek: 'FOTOBOEK / EVENEMENTEN'

 

 

 

 

 

 

 

 

Senegalese vrouwen kwamen Yassa en Fataya maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze peter Mbaye Leye was natuurlijk ook aanwezig.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

En veel dans en muziek met de Senegalese djembé-spelers.

 

Raul Struyve, de trotse eigenaar van de trui      en                Willy De Bleecker van de bal.

 

In Senegal:

 

Zoals aangekondigd in onze vorige nieuwsbrief hebben wij grond gekocht in Senegal. Dit voor ons vormingsinstituut voor Senegalese vrouwen.

Dorine, onze voorzitter, was in de maand november in Senegal om de documenten in orde te brengen.

De akte kon voorlopig niet verleden worden, bij de notaris, omdat er nog enkele administratieve verplichtingen moesten nageleefd worden. De notaris en burgemeester van Mbour beloofden haar dat dit geen problemen vormt, maar enkel wat extra tijd zal kosten. Het dossier moet namelijk eerst naar Dakar voor een goedkeuring. Ons geduld wordt dus verder op de proef gesteld, maar we geven niet op. Ze vroegen ons nog 3 maanden uitstel.

Ondertussen is alles binnen bij de ‘urbanisatie’ in Mbour voor de bouwvergunning, ook de offertes voor de fundamenten hebben we al gekregen.

Wat ons rest alvorens van start te gaan, is het startsein van de notaris.

Ondertussen hebben de vrouwen de krachten gebundeld om de afsluiting te maken voor de grond. Niemand mag er nog op, zij beschermen hem met man en macht.

Omheining gemaakt door de vrouwenorganisatie.

Op het Ministerie van Onderwijs van Mbour had Dorine ook een vergadering. Samen met hen willen we een comité oprichten voor de vormingen op onze school.

Het comité zal nagaan welke noden er zijn voor onderwijs qua technische vormingen en welke leerkrachten we dienen aan te werven.

Ons vormingsinstituut zal ook gecontroleerd en goedgekeurd worden door het Ministerie van Onderwijs. Zo kunnen we rekenen op leerkrachten van de Senegalese overheid en kunnen we diploma’s uitvaardigen.

 

Planning 2013:

1. Op zaterdag 5 januari is iedereen welkom in onze (tijdelijke) chalet bij de ijspiste in Baron Casierhof te Waregem.
Kom zeker een kijkje nemen tussen 11u00- 22u00 voor een babbel en een drankje.

2. Graag zouden we, als we het startsein van de notaris krijgen, in februari starten met de fundamenten

3. We houden jullie zeker ook nog op de hoogte van ons bouwkamp; het komt er zeker nog aan, we moeten nog even afwachten voor een datum.

4. Ons Senegalees feest krijgt ook een vervolg, Damay Dem Keur Tippi 3 zal ook doorgaan in 2013.
De juiste datum volgt nog.Groeten,

Het team van Keur Tippi

Deel dit bericht