Nieuwsbrief 2011 n° 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste mensen,

De weken vliegen voorbij, kerstmis staat voor de deur. Ook in het project  ‘Keur Tippi Senegal’ zitten we niet stil. Zowel aan het Belgische als aan het Sengalese front heeft er heel wat bewogen.

 

Onze VZW Keur Tippi heeft 3 nieuwe leden mogen verwelkomen.

- Miet Maertens uit Ingelmunster, kleuterleidster van beroep

- Jozefien Maertens uit Roeselare, kleuterleidster van beroep

- Katrijn D’hondt uit Anzegem, student kine.


Het blijft een leuk gegeven om met een enthousiaste, jonge en gemotiveerde groep mooie resultaten na te streven en te verwezenlijken.

 

Miet en Jozefien reisden afgelopen zomer beiden naar Senegal. Met de medewerking van Madame Séne hebben ze het project in Senegal beter leren kennen en heel wat inspiratie opgedaan. Ze bezochten o.a. de kinderopvang, de lagere school Mbour Maure, de vrouwenorganisatie (Mdme Amsatou).   Miet heeft zelfs helpen naaien bij een kleermaker.

 

Onze website is ook geboren, met dank aan Wim Bovens.
www.keurtippi.be

Miet en Jozefien houden deze up-to-date. Op deze site kan je ons volgen in het project. Je kan er ook steeds terecht bij vragen of misschien wel advies. Neem zeker even een kijkje!!!!

 

Het hoogtepunt van het jaar 2011 was onze Senegalese avond “Damay dem keur Tippi” op zaterdag 8 oktober in het OC te Nieuwenhove. Het was een spetterend feest. Hier alvast enkele sfeerbeelden. Je kan alle foto’s van het feest bekijken op onze site www.keurtippi.be.

We zamelden een mooie opbrengst in voor ons project, waarvoor we iedereen willen bedanken.

  

We hebben ook al het bouwkundig plan van onze school. Waarvoor dank aan Filiep Verhelle en Jan D’hondt(de papa van Katrijn).

 

Met dit plan in de hand vertrok ik in november naar Senegal. Alvorens te kunnen vertrekken met de plannen, waren we ook genoodzaakt om een nieuw stuk grond te zoeken. Het perceel dat ons in eerste instantie beloofd was, bleken we toch niet te kunnen krijgen. Het ministerie van onderwijs schonk ons uiteindelijk een nieuwe grond van 182m2 (14x13m).

Onze grond is gelegen op het terrein van de lagere school Mbour Maure. De goedkeuring kregen we van het Ministerie van Onderwijs, de directeur en de oudervereniging van Mbour Maure.

In de maand november zat ik met alle partijen aan tafel ter goedkeuring van  het bouwplan.

Enkele onderhandelingen op een rij :

- Dinsdag 22 november : bespreking plan met de directeur van Mbour Maure en Mr. Ba : goedkeuring verkregen

- Woensdag 23 november : vergadering met het bestuur van de vrouwenorganisatie : goedkeuring verkregen

- Zaterdag 26 november : Ministerie van Onderwijs, vergadering met inspecteur Iden en de planificateur Mr. Diouf : goedkeuring verkregen.

 

M. Diouf : tekenen van het bouwkundig plan.

 

 

 

  

 

  

Het plan met de 3 stempels en de andere nodige papieren zijn nu ingediend. Nu wachten we op de bouwvergunning. Duimen maar!

 

 

   

 

 

 

 

 

  

     
   Uitleg plan aan de vrouwen

 

 

 

 

   

 

 

 

  

 

Overhandiging goedgekeurd bouwplan aan de voorzitter van de vrouwenorganisatie.

 

 

 

 

 

Onze aanpak voor 2012 :

  1. We moeten onze bouwvergunning afwachten.

  2. Maart-april 2012 :  we denker er aan om onze fundamenten voor de school te laten uitvoeren door de plaatselijke bouwvakkers. We vragen hiervoor prijs aan een aantal ondernemers in Senegal.

  3. Juli- augustus 2012 (onder voorbehoud): We spelen met het idee om een bouwkamp te organiseren. Het schoolgebouw zou dan geconstrueerd worden door Belgische en Senegalese vrijwilligers. Dit idee zit nog in een eerste fase, we bekijken de verdere mogelijkheden nog. Elk advies hieromtrent, is welkom. Wie interesse heeft, mag het zeker laten weten.

  4. Oktober 2012 : door het grote succes van ons Senegalees feest “Damay dem Keur Tippi” plannen we een 2de editie.  De juiste datum wordt u zeker nog door gegeven.

    Damay dem keur Tippi II komt eraan!

  5. Subsidie-aanvragen werden ook reeds aangevraagd bij de gemeentes Waregem en Anzegem en de provincie West-Vlaanderen. Eind 2011 en in 2012 worden deze aanvragen verder opgevolgd.

  6. Voor de bouw van de school dienen de materialen door de VZW Keur Tippi gefinancierd te worden. Indien u ons wilt steunen, kunt u uw bijdrage storten op het rekeningnummer BE64 6528 1667 8852 op naam van VZW  Keur Tippi Senegal . Wij danken u van harte voor uw bijdrage!

 

Neem zeker nog een kijkje op onze website!

 

Groeten,

Verschuere Dorine

 


 

 

Sponsors

Dank aan

Keur Tippi Steun

vzw Kontinenten

Ons project wordt eveneens ondersteund door vzw Kontinenten uit Kortrijk, waarmee wij een samenwerkingsovereenkomst hebben afgesloten en die eveneens verantwoordelijk is voor het uitschrijven van fiscale attesten voor ons project.

Meer info vind je hier

Deel dit bericht